10/08/2011

3

   Tot? Da, tot. Trebuie sa luam cu noi, tot. Si ei, nu? Nu. Ei trebuie sa ramana. De ce? Ca asa trebuie. Dar unde mergem? Departe. Cat de departe? Cel mai departe. Dincolo de Soare? Dincolo. Si norii? Si norii. Au plecat. Iarba. Da, s-a uscat. Copiii au crescut. Capul nostru? La locul lui. E bine. E pe naiba. Nu este? Ba da. Si atunci? Si atunci ce? Ce mai asteptam? Nu stiu, apa rece si briza calda a sufletului. Bine..Dar..Dar ce?
   Conteaza. Inima. Inima? Cum? Ploua. Unde? Pe mine. De ce? Nu mai am spirit. L-am pierdut in magazinul si bancnota trecuta. Au ramas acolo. Si tu? Eu nu. Tu nu ce? Eu n-am murit, traiesc. De pe o zi pe alta dar traiesc. Pare-mi se ca gandesti pozitiv, ai? Nu chiar. Gandesc asemenea unui om singur. Solitar. Tu si cu mai cine? Si cu mine. Da.
   Dumnezeu. A trecut mai devreme pe aici. Da. Si ce a zis? Ca e nasol. De el? Nu, de noi. Stiam. El a venit aici ca sa rada de noi. De fapt de el. De ce ar face asta? Ironic. Crezi ca viata iti da palme cand de fapt ti le dai singur. Stanga, dreapta, directa pana esti KO. Interesant. Nu. Dureros si distrugator. O viata de om. Cel mai mic lucru din Univers. Cel mai nesemnificativ. Dar si cel mai ciudat. Trei elemente. Da, trei. Apa, foc, pamant. Corp, minte, spirit. Rece, cald, temperat. Mijloc? Nu exista. Oare?
   Rai. Ai fost? Putin. Cand? Ieri. De ce? Era prea cald la noi. Si cu ce ai venit? Cu nimic, sunt om, ai uitat? A, da. Esti. Si eu. Si tu nu stiu. Vorbesti. Mult. Da, foarte mult. De ce? Sunt singur. Soare. Nu, ploua. A fost. A fugit. Soare. Ninge, iar. Unde? La noi...Avem? Avem...
   Iubesti? Mereu. Pe cine? Nu pot sa spun. E secret. De ce? Am suflet. Sufletul e cea mai buna si viabila banca. Depozitezi cand vrei, cat vrei si cum vrei. Se fura? Da, problema e ca se fura. Dar se pierde? Da si asta. Atunci nu mai e asa buna. Nu prea. Rezolva. Pune lacat sau las-o larg deschisa. Poate asteapta oameni sa intre. Ai castiga sentimente bune. Valoaroase. Cum ai zis? Iubesc? Da, mereu...Pe cine? 

Pe cine vreau eu. De ce? Ca ma doare. Si imi place. Am plecat. Revin...