8/27/2011

De ce nu e bine sa iubesti?

La fel de bine as putea intreba : De ce nu e bine sa mori? Intelegi acum...

Kudos

   Raiul este compus din doua dimensiuni : Imparatia Cereasca si cea Spirituala. Ingerii din dimensiunea celesta au o constiinta superioara, direct conectata la Logos. Cei din imparatia spirituala sunt animati in primul rand de dragostea fata de aproape, iubirea lui Dumnezeu este un proces al gandirii si memoriei.
   Sunt de fapt, trei ceruri : cel launtric, interior, cel intermediar, face legatura intre interior si exterior si cel exterior. Aceasta este, de fapt, si matricea mentala si spirituala a omului. Cerul launtric, sufletul, cerul intermediar, spiritul si cel exterior organismul organic, biologic. Suntem, asadar prin deductie logica o configuratie a raiului. 
   Raiul exista in unitate, imbinand toate elementele si totodata reflectandu-se in fiecare element. Fiecare comunitate este expresia raiului intr-o forma mai restransa. Aici se aplica principiul universal al numarului 'unu' . 
   Lumina raiului are intensitatea fiecarei comunitati. Spre centru, ea devine din ce in ce mai puternica mai pura, inspre cercurile exterioare, lumina devine laptoasa, totul pare mai incetosat, insa se afla scaldat in lumina divina, mult mai pregnant decat pe pamant.
   Exista vami intre ceruri. Si aici este nevoie de evolutie, de extindere a constiintei ca sa poti trece de la un cer la altul. Daca incerci sa arzi etapele, te vei confrunta cu suferinta. 
   Fiind un taram al iubirii neconditionate si pure, raiul nu admite decat adevarul. Spiritele nu pot avea secrete. Aici definitoriu este verbul a fiinta. Cele precum a avea sau nu, nu au nicio importanta. 
   Raiul este structurat ca o comunitate, ca o tara cu zone urbane si rurale, de aici si fraza din Biblie : ''in casa Tatalui Meu sunt multe locasuri'' (Ioan 14:2) .