3/27/2011

lectia 4 : 15% :)

Exista o constiinta universala, unitara care se afla permanent intr-un proces de realizare a unei continue evolutii ciclice, care paradoxal ne conduce de la inconstientul abil la perfectiunea mult visata, facandu-ne sa fim constienti ca...existam. Fiecare dintre noi, prin fiecare gand sau centimetru cub de oxigen inspirat, prin orice cunostinte dobandite, traieste acest proces de realizare. 
Negasirea inca a sarcinii existentiale, demonstreaza ca ne aflam in continua schimbare si, ca de fapt, nu este o singura sarcina, o singura menire ci este o insumare de treburi zilnice care la final conduc la un rezultat bun sau mai putin bun. Nu exista rezultate rele, sau ineficiente. Fiecare este eficient si util in felul sau. De aceia multi se pierd in detalii si ajung sa fie mancati psihic de fiesce nimicuri in loc sa priveasca imaginea de ansamblu, care desigur este elaborata si complexa dar si cea mai importanta. Fiecare zi are destinul si finalitatea ei. ''Azi'' nu poate fi si nu va fi niciodata ca ''maine''.Imprevizibilul este cheia vietii. Cine o stapaneste cel mai bine si reuseste sa deschida cat mai multe usi cu ea, este un om care si-a inteles pe deplin ca viata sa nu are de fapt un rost anume, ci ca toate rosturile zilnice insumate dau un gros important si semnificativ la final. 
Omul, si s-a demonstrat stiintific, isi foloseste in medie aproape 15% din creier. Restul de 85% sunt acolo (pentru unii da, pentru altii nu comentez) si asteapta sa fie deblocati oarecum. Se spune ca capacitatile telepatice se activeaza la un nivel de folosinta al creierului de 40%...imaginati-va ce se poate face cu 100%. Probabil ca Universul nu ar fi fost un mister asa mare...si nici subconstientul propriu. Dar totusi ''cineva'' sau ''ceva'' ne-a lasat activi cu doar aia 15 % care iata, pot face lucruri destul de impresionante, semn ca se poate si asa. 
Viitorul nu mai este realitate, ci ideal, perfectiunea fiind o caracteristica al acestuia, iar realitatea este in permanenta redefinita in aceasta directie. Realitatea este ce a fost creat, iar adevarul este ce creeaza. In acest fel viitorul poate fi perfectionatsi creat inca din realitatea prezenta.

lectia 3 : gruuv

Din iluzie (realitatea) rezulta iluzia (iluzia realitatii). Tot un rezultat al iluziei poate fi considerata si iluzia EGO-ului. In momentul in care acceptam sa traim intr-o iluzie, vom avea parte de suferinta, deoarece ne indepartam de realitate iar viata va fi nevoita sa ne invite inca o data in joc. De fapt  sunteti nemanifestati, o existenta eterna, la fel de pura ca si El-ul suprem. Acest lucru il creeaza pe om, pe persoana in fiecare retraire, renastere imprimand in fiecare viata un anumit semn, idee de baza sau chiar personalitate astfel ca de-a lungul timpului il va ajuta intr-un final sa experimenteze propria perfectiune absoluta. Daca nu azi atunci poate maine...