4/03/2011

lectia 5 : tu

Tu creezi. Tu obtii. Tu iei. Tu oferi. Tu ai. Tu ai vrea sa ai. Tu nu ai siguranta zilei de maine (nimeni nu o are, nu doar tu) . Tu ai vrea sa cunosti lumea. Tu ai vrea sa fi sef peste tarla. Tu l-ai vrea pe Salam la nunta ta. Tu ai vrea sa fi milionar in dolari/euro si tot tu daca le vei avea pe toate acestea si o sa le faci,  la un moment dat o sa pierzi tot pentru ca esti suficient de bun ca sa obtii toate cele de mai sus (dorinte, vise, scopuri etc.) dar tot tu esti suficient de prost ca sa le si pierzi. Acum, tot de tine depinde in ce fel pierzi. In picioare sau in genunchi. Cu pieptul in fata sau cu capul plecat. Este aberant sa spui ca,  ''capul plecat sabia nu il taie'', din simplul fapt ca odata capul plecat inseamna ca individul in cauza a acceptat ambele idei de viata si de moarte, astfel sansele sale reducandu-se dintr-un singur gest la jumatate. Cazi, te ridici. Singur? Nu prea cred. Uni cad si uita sa se ridice le place sa admire, sa comenteze si atat ca asta e menirea lor pe planeta, lumea de sus, inaccesibila lor, fosti membrii a ei, dar acum de mult cazuti in praf si deceptie. 
Nu viata sau moartea sunt grele. Ideile lor sunt cele mai dificile. Depinde de fiecare ce usa deschide, aia de lemn, sau poate una de metal, frumoasa, dar stiu ca de cele mai multe ori usile interesante ascund desigur lucruri interesante dar ispititoare si incerte. Nu spun ca nu e bine sa ai curaj sa deschizi o usa de gen, dar ai si curajul sa intri? Daca spui ''azi nu'' e clar...
Oricum tu mori aici, te nasti in alta parte. Pentru ca la cat de prost/prosti suntem ni se baga atatea fise de bani foarte multi. E clar ca si altii sunt mult mai prosti ca noi deoarece sunt dispusi sa cheltuie atata energie cu noi . :) Eh, nimeni nu-i perfect, nici macar Universul. .
Si totusi nu e chiar atat de simplu... 
                be right back.