4/17/2011

Diverse.

Hmm.Folosesc un font mai mic de astazi, pentru ca a fi chior nu e neaparat un handicap, deci cei in cauza nu se pot simti ofensati. Pur si simplu s-au inventat lentilele de contact, ochelari sau chiar binoclu. :) -OFF TOPIC.

ON TOPIC - Diverse. Deobicei cuvantul si notiunea de ''diversitate'' este asociat cu termenul de ''varietate''. Dar eu zic, ca la fel de bine poate fi pus alaturi si de termenul ''destin''. 
In primul rand, soarta (sau destin) unui om, nu este decizia definitiva a lui Dumnezeu si nici intamplare. Este mai degraba o lege universala individuala care, spune ca fiecare primeste pentru cat ofera si are pentru ceea ce a dat. Cu alte cuvinte fiecare primeste cat a dat el la randul lui, nici mai mult, nici mai putin. Aceasta este definitia destinului. Il putem asocia cu un costum facut la comanda, cu masurile potrivite, astfel incat el sa corespunda necesitatilor si faptelor noastre. A iti intelege propriul destin si a-l deslusi, ei bine poate duce cu acea intalnire cu Dumnezeu sau cu propriul EU, dar intr-o stare totala de perfectiune absoluta.
In al doilea rand,  Tu esti creatorul destinului tau. Tu esti purtatorul si infaptuitorul lui. Fiecare gand, sentiment, idee, cuvant sau fapta este cauza al carei efect va urma inevitabil. Acum, sau mai tarziu, nu conteaza, el va urma. Nu prea cred ca exista, fapta si rasplata, greseala si pedeapsa, mai degraba exista cauza si efect. 


Be back soon. :)