9/04/2010

Why is "ZERO" a number and "ONE" a word

Hmm, un alt post despre nimic, sau poate altceva, ceva diferit. Probabil ca nu. 
Ce inseamna viata ? Ce inseamna iubire ? Ce inseamna timp ? Ce inseamna toate astea ? Ne inconjoara, ne compun, ne dirijeaza, ne-au creat. Nu praful ne-a cladit, ci toate aceste elemente bizare pe care cu totii ne laudam, ne mandrim ca le intelegem, ca le stapanim cand nici pe departe nu le-am inteles menirea sau simpla explicatie. 
Da, intodeauna omul cand va avea probleme, va fi in cacat pana la gat (scuzati-mi expresia) va da vina pe altceva. Altceva e de vina. X sau Y m-a blestemat, tu esti de vina, el, ea, voi toti, dar fratioare la tine insuti te-ai gandit ? Te-ai gandit ca poate chiar tu esti de vina si ca suma actiunilor tale din trecut, prezent si probabil viitor va avea rezultat drept viata pe care o duci ? Nimeni nu vine sa iti dea sau sa iti ia, tu iti iei singur, dar tot tu si dai sau pierzi ce ai avut. Daa si atunci filozofic iti dai seama doar dupa ce ai pierdut cat de important era, pentru ca nu il mai ai. Deja atunci nu prea mai conteaza. 
Sanse. Oricine isi merita o ,,a doua sansa''. Dar nu multi stiu ce sa faca cu ea. Altii o pierd, altii nici nu stiu ca o au sau altii pur si simplu nu o inteleg. Bine sau rau, cald sau rece, sus sau jos intotdeauna vom avea de ales. Si alegerea este numai si numai a noastra. Ca poate fi influentata in vreun fel anume de alte parti colaterale, asta e altceva. Dar decizia finala ne apartine in totalitate. Nimeni n-are treaba. Nici Sfantul Duh, nici Barack Obama nici nimeni. Doar noi. Noi, noi si iar noi.
Alegi in viata, o data, de doua ori, de trei ori, fie si de patru ori dar nu conteaza de cate ori alegi, ci ce alegi. Fiecare isi considera alegerea potrivita pentru el. A gresi nu este omenesc. A gresi ca prostu' in aceeasi chestiune de doua ori este intr-adevar omenesc. 
Egosimul. Este o parte din personalitatea omului. Nu trebuie sa abordezi subiectul ,,Omul, cel mai egoist de pe planeta'' ca o curva virgina (asemenea subiectului legat de violenta). Egoismul este ca un mecanism de auto-aparare, de auto-conservare. A fi egoist nu este rau, a fi egoist fata de tine insuti este dubios. Ceilalti doar trec prin viata noastra, sunt personaje episodice, isi joaca rolul si parasesc scena. Insa tu ramai sa iti continui filmul. In filmul tau tu esti regizor, scenarist, actor principal. Trebuie sa fii profesionist, sa faci un film bun. La urma urmei, e vorba de viata ta... Nu ?
Socializarea. To be continued...